Városligeti emlékek...

A Bagolyvár több mint száztíz éve Városliget hagyományos kis éttermeként tartották számon, éveken keresztül hagyományos "kockásterítős" vendéglőként üzemelt. Ezalatt az idő alatt is számos minőségi rendezvényt szolgált ki. 

2021-ben egy nagyobb felújításon esett át, a természetközeli és elegáns vintage stílusa, minden rendezvény befogadására alkalmas.

Kizárólag rendezvényekre tart nyitva!

Story

Az épület 1913-ban nyitotta meg kapuit az állatkert szomszédságában a Japán kert kapcsolódásával. Közvetlenül a híres Gundel étterem mellett, erdélyi népművészet motívumokat idéző-népies szecessziós stílusban épült. Az épültet Kós Károly építész tervezte, az akkori egységes arculat érdekében az Állatkert több épületéért is ő felelt.

Az épület a Gundel családhoz tartozott kezdettől fogva, az üzemelésért Gundel Károly felelt. Számos rendezvény lebonyolítását képviselte már a falai közt. 

A nevét onnan kapta, hogy a mai épület helyén hajdan egy zegzugos faépület emelkedett, ahol olykor baglyok is lakhattak.

Rendezvényhelyszín

Az épületet úgy tervezték, hogy a teraszos kilátás inkább a Fővárosi Állatkert - Japán kertjére, mint az utcára nézzen, így hangulatosabb környezetet teremt.

Privát- vagy céges rendezvények, üzleti reggelik, esküvői ebédek vagy vacsorák és kisebb esküvők kiváló helyszíne.


A Bagolyvár teremben 40-60 fő, a teraszon pedig 20-40 fő kényelmesen elfér. A terasz alkalmas állófogadásra vagy akár szertartásra is. Árnyékolható, így nyáron is kiválóan alkalmas rendezvények helyszínéül. Családias hangulata magával ragadó, vintage elegáns stílusa pedig remek választás bármilyen rendezvényhez.

A hagyományos és kulináris magyar konyha remekeit kínáljuk minden eseményhez. A felszolgálást és a rendezvénymenüket a híres Gundel Étterem konyhája és bankettcsapata biztosítja. A Bagolyvárban mindenki megtalálja azokat az ételeket, amelyeket biztosan sokáig dicsérni fog.
Tartsa meg rendezvényét és élvezze a kulináris élvezeteket, miközben a megújult Bagolyvárban és annak hangulatos teraszán beszélget az Ön számára igazán fontos emberekkel!